Wilt u meer weten over Landgoed Rijckholt? Klik hier

Bed & Breakfast

Historie van het Landgoed

De gronden van het Landgoed behoren toe aan het voormalig fruitbedrijf van de familie Valkier, dat hier na de waternoodsramp in 1953 gevestigd is. Dies Sandee is hier 43 jaar bedrijfsleider geweest. En toen hij in 2004 met pensioen gingen, hebben wij besloten een andere invulling te geven aan de boomgaard. De rijen appel- en perenbomen hebben plaats gemaakt voor nieuwe natuur. Met veel bos een grote waterpartij en een aantal villa's in de stijl van een oude buitenplaats. Hierin is de woongemeenschap voor ouderen met zorg gevestigd.

De oude schuur is omgebouwd tot restaurant en er is ook een apart B.B gebouw in de stijl van een oude schuur neergezet.  Een nieuwe hoogstam boomgaard is achter dit gebouw aangeplant.

Er is gebouwd in een landelijke stijl die goed aansluit bij de oorspronkelijke boerderij waar nu het Restaurant in is gelokaliseerd, er zijn nog duidelijk vele details van de oude schuur zichtbaar.

 

Na een carrière in de Randstad hebben Rob Bakker en Karin Valkier in 2003 het initiatief genomen voor de tot stand koming van het landgoed. Door de achtergrond van Rob als arts en ziekenhuisdirecteur staat zorg hoog in het vaandel en Karin Valkier is geboren en getogen in het Zeeuwse, op het fruitbedrijf. Het fruitbedrijf heeft inmiddels plaatsgemaakt voor hun grote droom, een woonzorghuis voor ouderen te Noord-Beveland.

 

Naast de familiebanden met het voormalige fruitbedrijf speelt hierbij ook een rol dat de familie van beide kanten geworteld is in Noord-Beveland en veel waarde gehecht wordt aan goede familierelaties. Voor de naam Rijckholt is gekozen, omdat dat een familienaam van Rob is. Genieten van het land, de gezelligheid van de familie en vrienden en het comfortabele buitenleven staan synoniem voor de uitstraling van Landgoed Rijckholt."

Inmiddels heeft Kim, de dochter en ook arts, de leiding van de woonzorg gemeenschap overgenomen. Met recht een familiebedrijf, omdat familie in je leven heel belangrijk is.